Ilie Balaci a încetat din viață la 62 de ani, din cauza unui infarct

Foto: antena3.ro

Fostul internațional Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, a decedat la vârsta de 62 de ani.

Conform gds.ro, Balaci a suferit un stop cardio-respirator, medicii încercând să-l resusciteze timp de o jumătate de oră, însă fără succes.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci a evoluat marea parte a carierei la Universitatea Craiova pentru care a jucat în Divizia A 285 de partide, între 1973 și 1984, marcând 76 de goluri. A mai jucat la FC Olt și la Dinamo București. La echipa națională, Balaci a adunat 65 de selecții, marcând opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului și din nordul Africii, iar în România a antrenat pe Pandurii, Drobeta Turnu-Severin și Universitatea Craiova. Printre marile performanțe ca antrenor figurează câștigarea Cupei Campionilor Africii, în 1992, cu CA Tunis, Cupei Cupelor Țărilor Arabe cu Olympique Casablanca și Al Hilal, precum și a Supercupei Asiei, tot cu Al Hilal. A fost campion în Tunisia (cu CA Tunis), Maroc (cu Olympique Casablanca), Emiratele Arabe Unite (cu Al Shabab și Al Ain), Arabia Saudită (cu Al Hilal) și Sudan (cu Al Hilal Omdurman).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *