Novak Djokovici a triumfat în Mastersul de la Shanghai fără să-și cedeze serviciul de-a lungul turneului

Foto: atpworldtour.com

Foto: atpworldtour.com

Performanță de excepție a sârbului Novak Djokovici care s-a impus în Mastersul de la Shanghai fără să-și piardă vreodată serviciul de-a lungul întregii săptămâni. Doar Roger Federer și Alexander Zverev au mai reușit în trecut o astfel de performanță într-un turneu din seria Masters.

În finală, Djokovici l-a învins pe croatul Borna Ciorici, jucător în vârstă de 21 de ani, ajuns pentru prima dată în carieră în ultimul act la un turneu Masters. Djokovici s-a impus cu 6-3, 6-4 și a ajuns la 18 meciuri consecutive câștigate în circuitul mondial. Anterior, sârbul câștigase turneele de la Cincinnati și US Open.

Djokovici a făcut un brec în ghemul al șaselea al primului set și nu i-a lăsat adversarului vreo șansă de brec. Setul secund a început cu un nou brec al sârbului care a condus cu 2-0 și a avut apoi patru șanse de brec de a se desprinde la 3-0. Însă Ciorici și-a făcut serviciul și s-a apropiat la 1-2. La 3-2 pentru Djokovici, Ciorici a avut singura minge de brec din meci, dar nu a concretizat-o. Djokovici a câștigat partida la a patra minge de meci de care a beneficiat.

Sârbul va urca pe locul 2 în clasamentul mondial începând de luni și se apropie la doar 35 de puncte de liderul Rafael Nadal care nu a jucat în această perioadă din cauza unei accidentări.

Pentru Djokovici, a fost meciul 1.001 al carierei, sârbul obținând al 72-lea său trofeu, al 32-lea într-un turneu din seria Masters. Djokovici a câștigat toate cele 11 finale jucate în carieră pe pământ asiatic, impunându-se pentru a patra oară în Mastersul de la Shanghai. Sârbul mai are șase trofee la Beijing și a câștigat și Turneul Campionilor în perioada în care se juca la Shanghai.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *