Clubul AS Monaco a anunțat încetarea colaborării cu antrenorul portughez Leonardo Jardim

Foto: uefa.com

Foto: uefa.com

Portughezul Leonardo Jardim nu mai este antrenorul echipei AS Monaco, ocupanta locului 18 în actualul sezon din Ligue 1.

Instalat în funcție în 2014, Jardim a dus în fiecare dintre cele patru sezoane pe AS Monaco pe podium în campionatul Franței, obținând chiar titlul de campioni în 2017, al optulea titlu din istoria clubului. De asemenea, cu Jardim la conducere, Monaco a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor în același sezon 2016-17 și a jucat de două ori în finala Cupei Ligii Franței, în 2017 și 2018.

Însă după despărțirea de mai mulți jucători de bază, între care Thomas Lemar, Fabinho și Joao Moutinho, tehnicianul în vârstă de 44 de ani nu a mai găsit soluții în actualul sezon, Monaco având o singură victorie în nouă etape trecute din acest sezon și fiind pe locul 18, cu șase puncte.

„Sunt recunoscător și mândru că am avut ocazia de a antrena pe AS Monaco timp de patru ani. Am dat de fiecare dată totul și am muncit cu pasiune. Am obținut mari victorii împreună și voi păstra aceste amintiri pentru totdeauna”, a spus Jardim după despărțirea de AS Monaco.

Conform presei din Hexagon, Thierry Henry este favorit la preluarea postului rămas vacant. Henry este antrenor secund la echipa națională a Belgiei.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *