John Terry a pus capăt carierei sale de fotbalist, la vârsta de 37 de ani

Englezul John Terry a anunțat că se retrage din activitatea de fotbalist. Fostul fundaș central, căpitan al echipei naționale a Angliei și al lui Chelsea Londra, va împlini 38 de ani pe 7 decembrie.

„După 23 de ani incredibili ca fotbalist, am decis că acum este momentul potrivit pentru a mă retrage din activitate”, a scris Terry pe contul său de Instagram.

Terry a jucat aproape toată cariera sa la Chelsea, pentru care a debutat în 1998. În anul 2000 a fost împrumutat pentru câteva luni la Nottingham Forest. În 2017, a părăsit pe Chelsea, semnând apoi un contract pentru un sezon cu Aston Villa. În luna septembrie, Terry a susținut vizita medicală la clubul rus Spartak Moscova, fiind aproape să semneze apoi contractul, dar în cele din urmă s-a răzgândit, din cauza unor motive familiale.

Are în palmares cinci titluri de campion al Angliei, cinci Cupe ale Angliei, Liga Campionilor și Liga Europa, toate câștigate cu Chelsea. A fost desemnat în sezonul 2004-2005 cel mai bun jucător din Premier League.

La echipa națională a Angliei, Terry a jucat între 2003 și 2012, adunând 78 de selecții și marcând șase goluri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *