Hamilton a câștigat în Japonia și s-a desprins la 67 de puncte de Vettel care a sosit al șaselea

Foto: thesportbible.com

Britanicul Lewis Hamilton a înregistrat a 71-a victorie a carierei în Formula 1 și a patra consecutivă. La Suzuka, pilotul de la Mercedes a trecut primul linia de sosire, făcând încă un pas spre al cincilea titlu de campion mondial.

Hamilton a plecat din pole position și a condus până la final, fiind secondat de coechipierul său de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas. Olandezul Max Verstappen a încheiat pe locul trei, iar colegul său de la Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, a sosit al patrulea. Pe cinci s-a clasat finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari.

Germanul Sebastian Vettel a plecat de pe a opta poziție a grilei de start, a urcat repede până pe locul patru, apoi însă l-a acroșat pe Verstappen în lupta pentru locul trei și a ieșit de pe circuit, revenind în coada plutonului. Pilotul de la Ferrari a pornit cursa de revenire, dar a încheiat doar pe locul șase.

Etapa următoare este Grand Prixul Statelor Unite, la Austin, în Texas, pe 21 octombrie. Dacă Hamilton va obține victoria, iar Sebastian Vettel nu va fi al doilea, atunci britanicul va câștiga matematic titlul de campion mondial.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *