Europa a câștigat Cupa Ryder la golf pentru a 12-a oară în istorie

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Echipa Europei și-a securizat victoria în Cupa Ryder după victoria italianului Francesco Molinari care a dus scorul în duelul contra Statelor Unite la 14,5-9,5. Astfel, Europa câștigă trofeul pentru a 12-a oară în istorie, iar echipa americană rămâne fără victorie pe continentul european din 1993 încoace.

Scorul înaintea ultimei zile a duelului de lângă Paris era 10-6 pentru Europa care mai avea nevoie de doar 4,5 puncte din cele 12 meciuri individuale.

Ziua finală a început cu victoria americanului Justin Thomas în fața nord-irlandezului Rory McIlroy, apoi Brooks Koepka a încheiat la egalitate cu englezul Paul Casey. Webb Simpson a redus și mai mult diferența, după succesul în fața englezului Justin Rose, iar Tony Finau a apropiat SUA la un singur punct după ce l-a învins pe englezul Tommy Fleetwood, scorul devenind 10,5-9,5. A urmat victoria danezului Thorbjorn Olesen în fața lui Jordan Spieth și un nou eșec al lui Tiger Woods care a avut un weekend dezastruos, fără vreo victorie în cele patru meciuri în care a evoluat. Woods a fost învins de spaniolul Jon Rahm.

Englezul Ian Poulter apropia și mai mult Europa de victorie după meciul câștigat contra lui Dustin Johnson, europenii conducând cu 13,5-9,5.

Punctul decisiv a fost adus pentru Europa de italianul Francesco Molinari care l-a învins pe Phil Mickelson cu 4 și 2, iar la scorul 14,5-9,5, europenii nu mai puteau pierde trofeul.

Al nouălea meci a fost câștigat de suedezul Henrik Stenson în fața lui Bubba Watson, iar spaniolul Sergio Garcia l-a învins pe Rickie Fowler. În fine, în meciul 11, Patrick Reed a trecut de englezul Tyrell Hatton, scorul devenind 16,5-10,5. Ultimul meci îi opune pe Bryson DeChambeau și pe suedezul Alex Noren.

Din 1979 se înfruntă Europa și SUA pentru Cupa Ryder, anterior trofeul fiind disputat între echipele SUA și Marii Britanii. De la inițierea duelului Europa-SUA, americanii au obținut opt victorii, iar europenii au înregistrat-o pe cea de-a 11-a. Un meci s-a încheiat la egalitate, 14-14 în 1989, dar Europa a primit trofeul pentru că îl câștigase la ediția precedentă.

A 43-a ediție a Cupei Ryder va avea loc în 2020, în Statele Unite, la Haven, în Wisconsin.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *