Alejandro Valverde a devenit, la 38 de ani, pentru prima dată campion mondial în cursa pe șosea

Spaniolul Alejandro Valverde s-a impus în cursa pe șosea care a încheiat Campionatele Mondiale de ciclism de la Innsbruck, în Austria. Este prima medalie de aur din cariera ibericului în vârstă de 38 de ani.

Valverde a făcut parte din grupul care a evadat din plutonul favoriților pe ultima cățărare a cursei și s-a impus apoi la sprint, devansându-i pe francezul Romain Bardet, pe canadianul Michael Woods și pe olandezul Tom Dumoulin.

Cursa a avut loc pe distanța de 260 de kilometri și a inclus în total 5.000 de metri de cățărare. Viteza a fost foarte ridicată pentru a nu permite sprinterilor, precum Peter Sagan, să rămână agățați de grupul favoriților.

Legendara cățărare Holl a făcut diferența, grupul favoriților fiind tot mai fărâmițat, iar în cele din urmă Valverde, Bardet și Woods au rămas singuri în frunte și au mărit avansul pe coborâre. Dumoulin a lansat o cursă de urmărire și s-a alăturat grupului fruntaș cu 1,5 kilometri înainte de finiș. Dar la sprint, Valverde a fost cel mai puternic și va îmbrăca astfel tricoul curcubeu în următoarele 12 luni.

Este a șaptea medalie câștigată de Valverde în cursa pe șosea la Campionatele Mondiale, după două de argint (2003 și 2005) și patru de bronz (2006, 2012, 2013 și 2014). Ceilalți medaliați, Bardet și Woods, urcă în premieră pe podiumul de premiere.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *