Românul Serghei Țvetcov a câștigat ediția a 51-a din Turul ciclist al României

Foto: cyclingnews.com

Foto: cyclingnews.com

Serghei Țvetcov, ciclist născut la Chișinău, dar cu cetățenie română, este câștigătorul ediției a 51-a din Turul României, competiție care a revenit în circuitul mondial după cinci ani de absență.

Este a doua victorie din 2018 pentru Țvetcov într-o cursă pe etape după succesul din Turul Coreei de Sud.

Ediția din 2018 a Turului României a adunat 718 kilometri, împărțiți în cinci etape. La start au fost prezente 19 echipe.

Prima etapă, între Alba Iulia și Sibiu, a fost câștigată de olandezul Peter Schulting care a și preluat tricoul galben. A doua zi, plutonul a mers de la Sibiu la Brașov, victoria de etapă revenindu-i lui Țvetcov care a devenit și lider la general. Etapa a treia, între Brașov și Focșani, a fost câștigată de alt olandez, Jeen De Jong. Schulting a obținut sâmbătă a doua victorie de etapă, impunându-se în runda a patra, între Buzău și Târgoviște.

Etapa a cincea a avut loc pe un traseu în București, un circuit în zona Piața Presei Libere – Bd. Poligrafiei – str. Jiului. Victoria i-a revenit turcului Onur Balkan care s-a impus la sprint, fiind urmat de polonezul Szymon Krawczyk și de italianul Filippo Ferronato.

La general, Țvetcov a fost lider încă de la finalul etapei a doua, fiind urmat la 12 secunde de Balkan și la 20 de secunde de polonezul Mateusz Grabis.

Din cele 51 de ediții desfășurate până acum, 29 au fost câștigate de cicliști din România. Precedenta victorie românească îi aparținea lui Andrei Nechita și fusese înregistrată în 2011.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *