Simon Yates este al doilea britanic câștigător în Turul Spaniei, după Chris Froome, anul trecut

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Simon Yates a câștigat ediția din 2018 a Turului ciclist al Spaniei, al treilea și ultimul Mare Tur al anului. Yates este al doilea ciclist britanic învingător în Vuelta, precedentul fiind Chris Froome, chiar la ediția anterioară a competiției.

În clasamentul final, după cele 21 de etape disputate, Yates, rutier la Mitchelton-Scott, a avut un avans de un minut și 46 de secunde față de al doilea clasat, spaniolul Enric Mas de la echipa Quick-Step Floors. Pe locul trei în clasamentul general s-a clasat columbianul Miguel Angel Lopez de la Astana, la două minute și patru secunde de învingător.

Britanicul în vârstă de 26 de ani a purtat tricoul roșu în zece dintre etape și a obținut cea mai mare victorie a carierei. În acest an, Yates fusese aproape de victorie și în Turul Italiei, fiind lider cu trei etape înainte de final, dar a prins o zi proastă într-o etapă montană și a sosit cu o întârziere uriașă față de grupul favoriților, ieșind din Top 20.

Ultima etapă din Turul Spaniei 2018, desfășurată între Alcorcon și Madrid, a fost câștigată la sprint de italianul Elia Viviani.

În acest an, trei britanici au câștigat cele trei Mari Tururi. Chris Froome s-a impus în Italia, iar Geraint Thomas a triumfat în Franța. Este prima dată în istorie când trei cicliști diferiți din aceeași țară se impun în cele trei mari competiții ale anului.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *