Saul „Canelo” Alvarez l-a învins pe Gennadi Golovkin, devenind campion la versiunile WBC, WBA, IBO și Ring

Foto: bjpenn.com

Foto: bjpenn.com

Mexicanul Saul „Canelo” Alvarez a câștigat lupta disputată împotriva kazahului Gennadi Golovkin, în Las Vegas, administrându-i astfel lui Golovkin prima înfrângere din cariera de profesionist. Lupta a avut loc în limitele categoriei mijlocii, iar pugilistul kazah și-a pus în joc centurile de campion la versiunile WBA, WBC și IBO. De asemenea, a fost pusă în luptă și centura de campion la versiunea Ring, care era vacantă.

Cei doi pugiliști se mai înfruntaseră în urmă cu aproximativ un an, pe 16 septembrie 2017, tot în Las Vegas, atunci rezultatul fiind unul de egalitate.

Acum, la finalul celor 12 reprize, rezultatul a fost unul împărțit, doi dintre arbitri văzându-l câștigător pe Alvarez, cu 115-113, iar al treilea dând un rezultat egal, 114-114.

Mexicanul a dominat primele reprize, însă Golovkin a revenit pe final, cu lovituri puternice, chiar desfăcându-i lui Alvarez arcada de deasupra ochiului stâng.

În tribunele arenei T-Mobile din Las Vegas au fost și numeroase celebrități printre care actorul Will Smith, baschetbalistul LeBron James și fostul pugilist Mike Tyson.

Lupta ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar Alvarez a fost suspendat temporar de Comisia Sportivă a Statului Nevada pentru un control pozitiv anti-doping cu clenbuterol.

Alvarez, 28 de ani, are acum un bilanț de 50 de victorii, o înfrângere și două remize, iar kazahul în vârstă de 36 de ani a rămas cu 38 de victorii și o remiză, dar a suferit o primă înfrângere.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *