Ronnie O’Sullivan a câștigat Mastersul de la Shanghai, cel mai bogat turneu invitațional din lume

Foto: PA

Foto: PA

Englezul Ronnie O’Sullivan l-a învins cu 11-9 pe compatriotul său Barry Hawkins, în finala Mastersului de la Shanghai, turneu care a devenit unul invitațional din acest sezon și are cel mai mare fond de câștiguri dintre toate competiții cu invitații din lumea snookerului.

Pentru această victorie, O’Sullivan a primit un premiu de 200.000 de lire sterline. Doar două turnee din calendarul mondial oferă premii mai mari câștigătorului: Openul Chinei (225.000 de lire) și Campionatul Mondial (500.000 de lire).

Hawkins a condus aproape în permanență în prima sesiune, începând cu un break de 125 de puncte și având 2-0 și 3-1. O’Sullivan a egalat la 3-3, dar a urmat un break de 132 de puncte al lui Hawkins care a revenit la conducere, desprinzându-se la 5-3. La finalul primei sesiuni, scorul era 6-4 pentru al șaptelea cap de serie.

O’Sullivan, cap de serie numărul 1 după ce câștigase ediția precedentă a turneului, a început perfect sesiunea a doua, cu patru jocuri câștigate la rând, reușind și un break de 113 puncte. Hawkins s-a apropiat la 8-7, dar O’Sullivan și-a mai adjudecat două jocuri și a dus scorul la 10-7 în favoarea sa. Au urmat două jocuri câștigate de Hawkins, însă O’Sullivan a închis partida cu un break de 122 de puncte.

Pentru O’Sullivan, a fost primul turneu disputat în noul sezon. Englezul a mai primit pe lângă cele 200.000 de lire alte 2.500 de lire pentru că a împărțit premiul pentru cel mai mare break al turneului cu Stuart Bingham. Ambii au avut breakuri de 140 de puncte de-a lungul competiției.

De cealaltă parte, Hawkins a primit pentru prezența în finală 100.000 de lire sterline.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *