România a pierdut duelul cu Polonia și rămâne în Grupa II din Cupa Davis

Foto: facebook.com/BRDNastaseTiriacTrophy

Foto: facebook.com/BRDNastaseTiriacTrophy

România a fost învinsă de Polonia cu 3-2, la Cluj-Napoca, în barajul pentru promovarea în Grupa I a zonei Europa-Africa din Cupa Davis. Astfel, echipa țării noastre mai rămâne pentru un sezon în Grupa II, al treilea eșalon mondial al competiției.

În meciul decisiv al confruntării, Adrian Ungur, locul 675 ATP, a fost învins cu 6-3, 6-2 de Kamil Majchrzak, locul 188 ATP. Meciul a durat o oră și 20 de minute.

Pentru Ungur, a fost ultima partidă pentru echipa de Cupa Davis a României, jucătorul în vârstă de 33 de ani anunțând după meci că se retrage din echipă.

Cele două puncte ale României au fost aduse de Marius Copil, câștigător în fața lui Majchrzak, în primul duel al confruntării, și de perechea de dublu, Florin Mergea și Horia Tecău.

România retrogradase în Grupa II după ce a pierdut barajul la finalul sezonului precedent, contra Israelului, dar câștigase ambele meciuri din acest sezon, cu Luxemburg și Maroc. De cealaltă parte, și Polonia retrogradase în 2017 din Grupa I, după înfrângerea în fața Slovaciei, dar a câștigat în Grupa II meciurile cu Slovenia, Zimbabwe și acum România.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *