Gaz Metan-U.Craiova 3-2. Meci cu patru penaltiuri, trei pentru oaspeți, care au avut și un roșu

Gaz Metan Mediaș a învins pe Universitatea Craiova cu 3-2, într-un meci din etapa a opta a Ligii I. Patru penaltiuri au fost acordate de-a lungul partidei, unul pentru gazde și trei pentru olteni. Gaz Metan are șapte puncte în ultimele trei etape, în vreme ce U.Craiova pierde după două victorii la rând.

Primul penalti a fost primit de oaspeți în minutul 5, când Mihăilă a scăpat spre poarta adversă și a căzut în careu imediat cum a simțit mâna lui Crețu pe el. Mitriță a transformat acest penalti ușor acordat, marcând al optulea său gol în acest sezon. A venit apoi al doilea penalti, acordat gazdelor, după un duel în careu între Donkor și Crețu, și acesta fiind ușor acordat. Marius Constantin a marcat primul său gol din sezon. Mitriță putea face dubla în minutul 18, dar șutul său din lovitură liberă a fost respins în corner de Pleșca. Gaz Metan a trecut în avantaj după un contraatac. Caiado i-a pasat lui Ely Fernandes care a centrat în fața porții, iar Carlos Fortes a marcat, ajungând la patru goluri stagionale. În minutul 61, a fost acordat al treilea penalti, după faultul lui Marius Constantin asupra lui Bărbuț, dar Pleșca a ghicit direcția șutului lui Mitriță și a respins. În minutul 73, Mitriță l-a convins pe arbitru să mai acorde un penalti, căzând după ce Crețu încerca să-l depășească în cursa spre minge. Bosniacul Elvir Koljici a înscris, reușind gol pentru al doilea meci la rând în Liga I. Însă în minutul 82, Gaz Metan a înscris golul victoriei, Iulian Cristea marcând dintr-un voleu de la 14 metri. Precedentul său gol în Liga I fusese marcat în luna mai. Meciul a avut în minutul 89 și un cartonaș roșu, Fedele fiind eliminat pentru un fault în poziție de ultim apărător.

În clasament, Gaz Metan a urcat pe locul 4, cu 14 puncte, iar U.Craiova ocupă locul șapte, cu 11 puncte.

În etapa următoare, Gaz Metan înfruntă în deplasare pe Astra, iar U.Craiova primește vizita Viitorului.

Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova 3-2 (2-1)
Stadion: Municipal (Mediaș)
Goluri: Constantin 11-penalti, Fortes 26, Cristea 82 / Mitriță 8-penalti, Koljici 75-penalti
Cartonașe galbene: Crețu 5, Fortes 7, Cristea 42, Pleșca 70, Chamed 72, Fofana 75 / Mitriță 6, Bărbuț 35, Bancu 60, Kelici 64
Cartonaș roșu: Fedele 90
Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Crețu, Constantin, Cristea, Trif – Fofana, Luis Aurelio – Caiado (Romeo 90+1), Olaru, Ely Fernandes (Chamed 57) – Fortes (Buziuc 90+4). Antrenor: Mihai Teja.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelici, Tiago Ferreira, Briceag (Bancu 54) – Fedele, Mateiu (Cicâldău 54), Mihăilă (Nuno Rocha 69) – Bărbuț, Koljici, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Arbitru: Andrei Chivulete (București).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *