Foto: mg.co.za

Rezultate surpriză în etapa a patra din Campionatul de Rugby, turneul celor patru națiuni din Emisfera Sudică.

Africa de Sud a învins în deplasare pe Noua Zeelandă, cu 36-34, la Wellington, obținând primul succes în meciurile directe din 2009 încoace. All Blacks aveau 11 victorii în ultimele 12 meciuri directe și șase victorii la rând cu o diferență medie de 23 de puncte.

Noua Zeelandă a început mai bine meciul, având 12-0 după un sfert de oră, dar Africa de Sud a condus la pauză cu 24-17, apoi avea 36-29 cu zece minute înainte de final. Însă Le Roux de la Springboks a primit un cartonaș galben, iar Noua Zeelandă a dominat finalul de meci, grație jucătorului în plus pe teren. Ardie Savea a reușit eseul pentru gazde în minutul 74, însă Beauden Barrett a trimis în bară la conversie și All Blacks nu au mai reușit să înscrie și să obțină victoria.

La fel de dramatic a fost și celălalt meci al zilei, la Gold Coast. Argentina a învins Australia cu 23-19, obținând prima victorie pe pământ australian după 35 de ani. A fost 17-14 pentru Argentina la pauză, apoi 20-14 după un penalti în startul părții secunde. Dar Australia a redus din diferență prin eseul lui Haylett-Petty, netransformat. Argentina a rezistat, iar cu trei minute înainte de final, Boffelli a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă de la 50 de metri.

În clasamentul turneului, Noua Zeelandă rămâne pe prima poziție, cu 16 puncte. Africa de Sud este a doua, cu zece puncte. Argentina a adunat opt puncte, iar Australia are cinci puncte.

În etapa a cincea, pe 29 septembrie, sunt programate meciurile Africa de Sud – Australia și Argentina – Noua Zeelandă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *