Echipa națională masculină de handbal a României are un nou selecționer, tot spaniol: Manuel Montoya

Foto: marca.com

Foto: marca.com

Spaniolul Manuel Montoya Fernandez a preluat funcția de selecționer al echipei naționale masculine de handbal a României, înlocuindu-l pe compatriotul său Xavier Pascual. Acesta din urmă își încheiase mandatul pe cale amiabilă în luna iunie, deși avea contract până în 2020.

Sub conducerea lui Pascual, România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019, fiind învinsă de Macedonia în baraj. Pascual nu a mai fost lăsat să pregătească și echipa României de echipa de club FC Barcelona pe care o antrena în paralel.

Montoya are 58 de ani și a cunoscut consacrarea în funcția de antrenor la echipa Granollers cu care a câștigat în 1995 și 1996 Cupa EHF. Din 2010, a fost antrenor secund la echipa națională a Spaniei, campioană mondială în 2013. Are diplomă de doctor în activități sportive și știința sportului și a fost profesor la Institutul Național de Educație Fizică al Cataluniei, în Barcelona.

Primul meci oficial pentru Manuel Montoya Fernandez pe banca tehnică a României va fi la sfârșitul lunii octombrie, în deplasare cu Franța, în preliminariile Campionatului European din 2020.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *