Francezul Thomas Lievremont este noul selecționer al României la rugby

Foto: romaniajournal.ro

Foto: romaniajournal.ro

Federația Română de Rugby a anunțat promovarea francezului Thomas Lievremont în funcția de selecționer al echipei naționale.

Lievremont a fost adus de Federație pentru două din meciurile din Rugby Europe Championship, din luna martie, cu Rusia și cu Belgia, pe funcția de antrenor specialist al marginii.

Acum, francezul îl înlocuiește în postul de selecționer pe galezul Lynn Howells, care a demisionat la începutul lunii martie.

„Am venit în România acum câteva luni, am întâlnit persoane care au apreciat pasiunea și implicarea mea, am descoperit o țară care iubește mult rugby-ul și crede în el, așa că am decis că merită să revin. Obiectivul pe care mi-l propun este să antrenez echipa în cel mai bun mod posibil, pe de o parte și să concep un plan de dezvoltare pe o perioadă de câțiva ani, până cel puțin în 2023, pe de altă parte. Nu-mi place să pierd, obiectivul meu să câștig. Voi sta cât mai mult posibil în România. Legat de dezvoltarea rugby-ului de aici, cred că o componentă importantă este și dezvoltarea unor academii în România, unde tinerii jucători să aibă șansa formării la standarde internaționale”, a declarat Lievremont într-o conferință de presă.

Tehnicianul francez are 44 de ani și a mai antrenat echipa US Dax, între 2008 și 2010, apoi pe Aviron Bayonnais, în perioada 2010-2011. Între 2015 și 2017, el a fost selecționerul echipei sub 20 de ani a Franței.

Primul meci al României sub conducerea lui Lievremont este cel contra Portugaliei, pe 10 noiembrie, în barajul de menținere în Europe Championship, al doilea eșalon al rugby-ului continental.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *