Rafa Nadal se califică în semifinale la US Open după un meci epic de aproape cinci ore contra lui Thiem

Foto: wearetennis.com

Foto: wearetennis.com

Spaniolul Rafael Nadal continuă drumul spre păstrarea trofeului la Openul Statelor Unite. Liderul mondial a promovat în semifinale după un meci maraton contra austriacului Dominic Thiem pe care îl învingea în acest an și în finala de la Roland Garros.

Dacă la Paris spaniolul se impunea în minimum de seturi, la New York întâlnirea a avut nevoie de un tiebreak în setul decisiv. Thiem a început fantastic partida și a câștigat primul set cu 6-0. Dar Nadal a revenit și s-a impus cu 6-4 și 7-5 în următoarele două acte. Setul patru a ajuns în tiebreak, unde Thiem a avut câștig de cauză, scor 7-4. În decisiv, la 5-5, Nadal a condus cu 40-0 pe serviciul advers, dar Thiem a salvat toate cele trei mingi de brec, câștigând cinci puncte la rând. S-a ajuns apoi în tiebreak, unde la 5-5, Nadal a câștigat pe propriul serviciu, apoi a făcut un mini-brec după o eroare neforțată a austriacului și s-a impus cu 7-5. Meciul s-a încheiat la ora 2 dimineața, ora locală.

Nadal are opt victorii în 11 meciuri directe între cei doi jucători.

În semifinale, Nadal îl va înfrunta pe argentinianul Juan Martin del Potro care a trecut în sferturi de americanul John Isner, în patru seturi.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *