Anastasija Sevastova trece de campioana din 2017, Sloane Stephens, și ajunge în semifinale la US Open

Foto: betting-analyst.com

Foto: betting-analyst.com

Jucătoarea letonă Anastasija Sevastova este prima semifinalistă a actualei ediții din Openul Statelor Unite. Tenismena în vârstă de 28 de ani a eliminat-o în sferturile de finală pe americanca Sloane Stephens, campioana din urmă cu un an, și va juca pentru prima dată în carieră în semifinalele unui Grand Slam.

Pe o căldură copleșitoare, cu temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, Sevastova s-a acomodat mai bine, în vreme ce Stephens a acuzat în permanență canicula. Letona a dominat clar primul set, reușind două brecuri și impunându-se cu 6-2. Actul secund a început cu un ghem câștigat pe propriul serviciu de Sevastova care apoi a făcut un brec și a condus cu 2-0. Au urmat alte două brecuri, câte unul de fiecare parte. Sevastova a condus apoi cu 4-1, dar Stephens a mai făcut un brec și s-a apropiat la 3-4. Americanca a servit pentru a egala la 4-4, a urmat un ghem lung, câștigat de letonă care s-a desprins la 5-3, apoi a închis meciul cu un ghem pe propriul serviciu. Scor final 6-2, 6-3, după o oră și 24 de minute de joc.

Sevastova și Stephens se înfruntaseră și la ediția precedentă a turneului, tot în sferturi, atunci Stephens mergând mai departe.

În semifinale, Sevastova, locul 19 în clasamentul mondial, o va înfrunta pe învingătoarea dintre Serena Williams și Karolina Pliskova.

După înfrângerea suferită pe Stephens, locul 3 WTA, nu a mai rămas în competiție niciuna dintre primele șapte jucătoare ale lumii. Pliskova, locul 8 WTA, este cea mai bine clasată tenismenă încă prezentă în turneu.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *