Lewis Hamilton câștigă la Monza și se desprinde în fruntea clasamentului sezonului

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Britanicul Lewis Hamilton a câștigat Grand Prixul Italiei la Formula 1, cursă desfășurată la Monza, și are acum 30 de puncte avans în fruntea clasamentului sezonului.

Finlandezul Kimi Raikkonen a plecat din pole position, urmat de colegul său de la Ferrari, Sebastian Vettel, și de Hamilton. Britanicul a reușit însă să-l depășească pe Vettel încă din primul tur și a luptat apoi cu Raikkonen pentru victorie. În turul 45, Hamilton l-a întrecut și pe finlandez și a ajuns primul la sosire.

Vettel l-a acroșat pe Hamilton în acel duel din primul tur și germanul a trebuit să treacă pe la boxe pentru a schimba nasul mașinii. A revenit pe circuit între ultimele poziții și a dus o cursă de recuperare. În cele din urmă, Vettel a sosit al cincilea, însă a urcat o poziție în clasamentul final profitând de o penalizare primită de olandezul Max Verstappen, care ocupase locul trei pe circuit. Însă Verstappen a fost penalizat cu cinci secunde pentru un duel cu Valtteri Bottas și astfel în cele din urmă olandezul a căzut pe locul cinci, iar Bottas a încheiat pe trei.

Hamilton conduce în clasamentul piloților, cu 256 de puncte. Vettel este al doilea, cu 226 de puncte.

Etapa următoare este Grand Prixul statului Singapore, programat pe 16 septembrie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *