Simona Halep părăsește Openul Statelor Unite încă din runda inaugurală

Înfrângere șocantă suferită de Simona Halep, la US Open. Românca aflată în fruntea clasamentului mondial, venită la New York după două finale majore jucate pe cimentul din America de Nord (victorie la Montreal și înfrângere în ultimul act la Cincinnati), a pierdut acum duelul cu estona Kaia Kanepi, locul 44 WTA.

Halep nu și-a găsit deloc ritmul de-a lungul partidei și a lăsat-o pe adversară să conducă jocul. Estona în vârstă de 33 de ani are o experiență bogată, bifând în carieră șase sferturi de finală în turnee majore.

Românca a câștigat primul ghem al meciului, dar apoi Kanepi s-a impus în următoarele cinci ghemuri. În cele din urmă, Kanepi a câștigat primul set cu 6-2. Apoi, estona s-a desprins la 3-0 în setul secund. Halep a revenit, s-a apropiat la 2-3, apoi a egalat la 4-4 și a condus cu 40-15 în ghemul următor, pe propriul serviciu. Dar Kanepi a întors ghemul, a făcut un brec și a închis meciul cu 6-4 în setul doi.

Meciul a durat 76 de minute.

Pentru prezența în turul întâi, Halep va primi 54.000 de dolari și 10 puncte WTA. Anul trecut, Halep era învinsă tot în prima rundă, de Maria Șarapova, astfel că românca nu avea puncte de apărat și va rămâne pe locul întâi în clasamentul mondial și la finalul turneului.

Pe tabloul principal la US Open mai sunt prezente alte cinci jucătoare din România: Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *