Vettel a tranșat duelul cu Hamilton de la Spa în primul tur și a câștigat Grand Prixul Belgiei

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Germanul Sebastian Vettel s-a impus în Grand Prixul Belgiei, a 13-a etapă din actualul sezon în Campionatul Mondial de Formula 1, obținând a cincea victorie stagională. Lewis Hamilton a încheiat pe locul doi și rămâne lider în clasamentul general.

Hamilton a plecat din pole position și a rămas lider după primul viraj, dar Vettel, aflat în a doua poziție, a atacat și l-a depășit apoi pe britanic. Apoi, ordinea în frunte nu a mai fost schimbată până la final, nici după intrările la boxe.

Este a 52-a victorie din cariera lui Vettel care se află pe locul trei în clasamentul tuturor timpurilor privind numărul de curse câștigate, depășindu-l pe francezul Alain Prost care are 51 de victorii. Pe primele două locuri sunt Michael Schumacher (91) și Hamilton (67).

Cursa a fost marcată de un accident încă din primul tur, mașina lui Fernando Alonso fiind lovită din spate de cea a lui Niko Huelkenberg și plutind prin aer unde a acroșat și monopostul lui Charles Leclerc. Toți trei au abandonat. De asemenea, Raikkonen a acroșat mașina lui Ricciardo și deși ambele monoposturi au revenit pe circuit după ce au trecut pe la boxe, niciunul nu a încheiat cursa.

Podiumul a fost completat de Max Verstappen, iar Valtteri Bottas a ocupat locul patru.

În clasamentul sezonului, Hamilton are 17 puncte avans față de Vettel.

Următoarea etapă a sezonului este Grand Prixul Italiei, la Monza, pe 2 septembrie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *