Novak Djokovici câștigă la Cincinnati și este primul jucător din istorie cu trofee în toate turneele Masters

Foto: eurosport.com

Foto: eurosport.com

Sârbul Novak Djokovici a obținut și singurul trofeu din turnee Masters pe care nu îl avea în palmares, cel de la Cincinnati. Astfel, Djokovici devine primul jucător din istorie care triumfă în toate cele nouă turnee din această serie.

În finala actualei ediții a competiției din Ohio, Djokovici l-a învins pe elvețianul Roger Federer cu un dublu 6-4, după o oră și 24 de minute de joc. Sârbul a făcut unicul brec din primul set, în ghemul al șaptelea. În setul secund, Federer a condus cu 2-0, dar Djokovici a egalat la 2-2, apoi a reușit din nou brecul decisiv în ghemul al șaptelea.

A fost a 46-a întâlnire dintre cei doi jucători, scorul fiind acum 24-22 pentru Djokovici. La Cincinnati, a fost a patra finală disputată unul contra celuilalt, anterior Federer învingându-l pe sârb în 2009, 2012 și 2015.

Djokovici a disputat a șasea finală la Cincinnati, singurul turneu Masters pe care nu îl câștigase. Sârbul are în total 31 de trofee în această serie: cinci la Indian Wells, șase la Miami, două la Monte Carlo, două la Madrid, patru la Roma, patru la Openul Canadei, trei la Shanghai și patru la Paris.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *