Nadal îl învinge pe Tsitsipas în finală la Toronto și câștigă al 33-lea trofeu într-un turneu Masters

Foto: wearetennis.com

Foto: wearetennis.com

Rafael Nadal s-a impus în Openul Canadei, turneu desfășurat în acest an la Toronto, după victoria în finala contra grecului Stefanos Tsitsipas, jucător în vârstă care a împlinit 20 de ani chiar în ziua finalei.

Nadal a câștigat cu 6-2, 7-6 (7-4) și a triumfat pentru a patra oară pe cimentul canadian după succesele din 2005, 2008 și 2013.

Este al 33-lea trofeu al lui Nadal în turnee din Seria Masters, spaniolul îmbunătățindu-și acest record. Pe locul doi în clasamentul tuturor timpurilor la titluri în Masters Series este Novak Djokovici, cu 30 de trofee, iar pe trei este Roger Federer, cu 27. În același timp, este al 80-lea trofeu al carierei pentru Nadal, doar trei jucători mai atingând această bornă în istorie: Jimmy Connors (109), Roger Federer (98) și Ivan Lendl (94).

Tsitsipas a avut un parcurs de senzație până la finală, eliminând patru jucători din Top 10: pe austriacul Dominic Thiem (locul 8), pe sârbul Novak Djokovici (locul 10), pe germanul Alexander Zverev (locul 3 și deținător al trofeului) și pe sud-africanul Kevin Anderson (locul 6).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *