Simona Halep a avut nevoie de peste trei ore pentru a o învinge pe Pavliucenkova, la Montreal

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Montreal după victoria în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, locul 28 în clasamentul mondial. Românca aflată în fruntea ierarhiei WTA s-a impus cu 7-6, 4-6, 7-5.

Meciul a început miercuri, dar s-a întrerupt din cauza ploii la scorul 4-3 pentru Halep în primul set. Trecuseră 38 de minute. La reluare, Halep a făcut un brec la 5-5, dar a fost egalată, iar setul s-a decis în tiebreak. Halep a ratat trei mingi de set, apoi și Pavliucenkova a ratat una, iar în cele din urmă, românca s-a impus cu 11-9.

În setul secund, departajarea a fost făcută de un singur brec, reușit de Pavliucenkova în ghemul al nouălea.

Înaintea setului decisiv, Halep a cerut un time-out medical din cauza unor dureri la piciorul drept. După pauză, Pavliucenkova a reușit un brec și a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2. Dar Halep a egalat la 4-4, apoi a reușit încă un brec, în ghemul al 12-lea.

A fost a opta întâlnire directă dintre cele două jucătoare, toate fiind câștigate de Halep.

În runda următoare, românca o va înfrunta pe Venus Williams din Statele Unite care a trecut în turul doi de Sorana Cîrstea. Scorul meciurilor directe este 3-1 pentru Williams, dar ultimul duel a avut loc în 2015 și a fost câștigat de Halep.

Halep a câștigat Openul Canadei în 2016, când competiția a avut loc tot la Montreal, iar anul trecut, când turneul s-a desfășurat la Toronto, românca a ajuns în semifinale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *