Mihaela Buzărnescu continuă anul fantastic și se califică în finală la San Jose

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Mihaela Buzărnescu va juca în finala turneului de la San Jose, în California, aceasta fiind a treia ei finală din carieră. Precedentele au fost disputate tot în acest an, la Hobart și Praga, ambele fiind însă pierdute.

La San Jose, românca aflată pe locul 24 în clasamentul mondial a învins-o pe Elise Mertens din Belgia, locul 15 WTA.

Mertens a condus cu 2-0 în startul partidei, Buzărnescu a egalat la 2-2, dar belgianca a mai făcut un brec, s-a desprins la 4-2 și a câștigat setul cu 6-4. Actul secund a început cu un brec al lui Mertens, însă a urmat o serie de patru ghemuri consecutive adjudecate de Buzărnescu. Mertens s-a apropiat la 3-4, apoi românca a mai făcut un brec, impunându-se cu 6-3. Setul decisiv a fost dominat autoritar de româncă. După ce Mertens a câștigat primul ghem, Buzărnescu a preluat inițiativa și nu i-a mai lăsat vreo șansă adversarei, adunând toate ghemurile jucate. Scor final, 4-6, 6-3, 6-1.

Meciul a durat două ore și 19 minute.

Cele două jucătoare se mai înfruntaseră în acest an, la Hobart, în finală, unde Mertens câștigase cu 6-1, 4-6, 6-3.

În ultimul act la San Jose, Buzărnescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Danielle Collins și grecoaica Maria Sakkari. Dacă va câștiga turneul, românca va intra în Top 20 mondial.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *