Neil Robertson a câștigat Mastersul de la Riga, primul turneul al noului sezon în snooker

Australianul Neil Robertson l-a învins pe englezul Jack Lisowski în finala Mastersului de la Riga, turneul care deschide noul sezon în snookerul mondial.

Robertson s-a impus cu 5-2 în finala din Letonia, câștigând pentru a doua oară acest turneu după triumful din 2016.

Este al 14-lea trofeu al carierei într-un turneu de clasament pentru jucătorul în vârstă de 36 de ani care a obținut din 2006 încoace un trofeu în fiecare sezon mondial.

Pentru Lisowski, a fost prima finală a carierei.

Englezul impresionase în tururile precedente după ce trecuse cu 4-0 de Graeme Dott și cu 5-1 de Stephen Maguire, însă în finală nu a mai putut reedita jocul său ofensiv foarte exact și spectaculos.

Robertson a câștigat primele două jocuri destul de încâlcite, apoi s-a impus în jocul al treilea cu un break de 117 puncte, al șaselea break de peste 100 de puncte reușit de australian în acest weekend. Lisowski s-a impus în jocul patru, reducând din diferență. Robertson a câștigat jocul cinci, primul după pauză, desprinzându-se la 4-1 și a închis apoi finala adjudecându-și jocul șapte.

Pentru câștigarea acestui turneu, Robertson a primit un cec în valoare de 50.000 de lire sterline. Învinsul din finală va încasa 25.000 de lire.

Cel mai mare break al turneului, în valoare de 140 de puncte, i-a aparținut chinezului Liang Wenbo care astfel va primi 2.000 de lire pentru această performanță. A fost un break ciudat, chinezul trimițând în buzunare toate cele 15 bile roșii și de 14 ori bila neagră, însă a avut o lovitură la care a trimis deodată două bile roșii, astfel că nu a mai putut obține breakul maxim de 147 de puncte.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *