Hamilton câștigă în Ungaria, Vettel sosește al doilea. Cei doi sunt separați de 24 de puncte

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Lewis Hamilton s-a impus în Grand Prixul Ungariei la Formula 1, conducând încă din start, și britanicul a înregistrat a cincea victorie din acest sezon, a doua consecutivă. Germanul Sebastian Vettel a încheiat pe poziția secundă, astfel că Hamilton a mai adăugat șapte puncte la diferența din clasament care este acum de 24 de puncte în favoarea britanicului.

Hamilton a plecat din pole position și a rămas în frunte după primele viraje, fiind și protejat de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, aflat în a doua poziție a grilei de start. În linia a doua a grilei au fost mașinile Ferrari, cu Kimi Raikkonen în fața colegului său Sebastian Vettel, dar germanul l-a depășit pe finlandez imediat după start, deși Vettel a fost singurul dintre cei patru care a plecat pe pneuri soft (ceilalți având pneuri ultra-soft, mai rapide, dar cu o durată de viață mai scurtă).

Raikkonen și Bottas au fost primii care au schimbat pneurile, Vettel urcând astfel pe doi. Germanul chiar a fost lider mai multe tururi, după ce și Hamilton a trecut pe la boxe. Însă și Vettel a trebuit să oprească și a revenit pe circuit în spatele lui Bottas. Finlandezul a ținut în urma sa cele două Ferrari-uri până în turul 65 din 70 programate. În cele din urmă Vettel l-a depășit pe Bottas, cele două mașini având și un contact în urma căruia botul mașinii lui Bottas a fost ușor avariat. Raikkonen a profitat de duel și a urcat la rândul său pe trei. Până la final, Bottas a fost depășit și de Daniel Ricciardo, din nou având parte de un acroșaj.

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial, a încheiat pe locul opt, în ziua în care a împlinit 37 de ani.

La general, Hamilton are 213 puncte, iar Vettel a adunat 189 de puncte. Al treilea este Raikkonen, cu 146 de puncte.

Urmează pauza de vară, următoarea etapă fiind Grand Prixul Belgiei, pe 26 august, pe circuitul Spa-Francorchamps.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *