Britanicii rămân la putere în Turul Franței. Geraint Thomas este campionul din 2018

Foto: lequipe.fr

Foto: lequipe.fr

Geraint Thomas a trecut în tricoul galben linia de sosire în ultima etapă a ediției din Turul Franței, la Paris, și astfel a devenit matematic câștigătorul competiției. Șase dintre ultimele șapte ediții ale Marii Bucle au fost câștigate de cicliști din Marea Britanie (Bradley Wiggins în 2012, Chris Froome în 2013, 2015, 2016 și 2017 și acum Thomas) după ce anterior niciun alt britanic nu triumfase în cea mai importantă cursă pe etape din lume.

Thomas avea deja asigurat primul loc încă dinaintea etapei, avansul său, de un minut și 51 de secunde față de al doilea clasat, olandezul Tom Dumoulin, neputând fi recuperat în ultima rundă, una de paradă, pe străzile din Paris.

În palmaresul lui Thomas mai figurează două medalii olimpice de aur și trei medalii de aur la Campionatele Mondiale, toate în ciclismul pe velodrom.

Singura miză a ultimei etape a fost victoria de pe Champs Elysees, iar norvegianul Alexander Kristoff a câștigat sprintul final. Campionul european en-titre a obținut a treia victorie de etapă în Turul Franței. Germanul John Degenkolb a ocupat poziția secundă, iar francezul Arnaud Démare a încheiat pe locul trei.

Slovacul Peter Sagan a încheiat pe prima poziție în clasamentul pe puncte, câștigând pentru a șasea oară în carieră tricoul verde.

Francezul Julian Alaphilippe a fost cel mai bun cățărător al ediției, primind astfel tricoul cu buline roșii.

Iar un alt francez, Pierre Latour, a obținut tricoul alb, atribuit celui mai bun tânăr al competiției.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *