Foto: theguardian.com

Ciclistul britanic Geraint Thomas va triumfa la ediția din 2018 a Turului Franței, fiind lider în clasament înainte de ultima etapă, runda de paradă de la Paris. Thomas are 32 de ani și este la prima victorie din carieră într-un Mare Tur, după ce până acum nu urcase nici măcar pe podium în vreuna dintre cele trei mari competiții pe etape din Europa.

Thomas a devenit lider în actuala ediție a Turului Franței după victoria din etapa a 11-a și și-a consolidat primul loc după o altă victorie, în runda a 12-a, ambele disputate în Munții Alpi. Apoi, britanicul de la echipa Sky a păstrat avansul față de urmăritori, chiar mărind diferența în etapele din Munții Pirinei.

Etapa a 20-a, un contratimp individual, a fost câștigată de olandezul Tom Dumoulin, campionul mondial la contratimp, care s-a impus cu doar o secundă avans față de britanicul Chris Froome. Thomas a ocupat poziția a treia, la 14 secunde în urma învingătorului.

În clasamentul general, Thomas are un minut și 51 de secunde avans față de Dumoulin. Chris Froome, câștigător al Marii Bucle de patru ori în ultimii cinci ani și de trei ori consecutiv între 2015 și 2017, va încheia actuala ediție pe locul trei, fiind la două minute și 24 de secunde în urma lui Thomas.

Etapa a 21-a, ultima, va avea loc pe un traseu plat, între Houilles și Paris, pe distanța de 116 kilometri și singura miză rămâne lupta sprinterilor pentru victoria de pe Champs Elysees.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *