Hamilton câștigă în Germania și redevine liderul sezonului după greșeala lui Vettel care a abandonat

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Britanicul Lewis Hamilton a câștigat Grand Prixul Germaniei la Formula 1 și a revenit în fruntea clasamentului general al sezonului. Asta deoarece fostul lider, germanul Sebastian Vettel, a abandonat în turul 52 din cauza unei ieșiri în decor.

Hamilton a plecat de pe a 14-a poziție a grilei de start, din cauza unei probleme mecanice în calificări, dar a făcut o cursă fantastică și a trecut primul linia de sosire, bifând a doua victorie consecutivă în Germania. De la Nigel Mansell în 1991 și 1992 nu mai reușise un pilot să câștige Grand Prixul Germaniei în ani succesivi.

Sebastian Vettel a plecat din pole position și și-a păstrat poziția în primele tururi. Situația s-a complicat după schimbul de pneuri, Vettel revenind pe circuit în spatele colegului său de la Ferrari, Kimi Raikkonen. În cele din urmă, lui Raikkonen i s-a cerut să-l lase pe german să treacă și finlandezul s-a conformat în turul 39. Din turul 44, a început să plouă într-o parte a circuitului, iar Hamilton care se afla pe locul patru în acel moment, a intrat la boxe, a trecut pe pneuri ultra-soft și a recuperat fantastic față de piloții din față. A urmat eroarea lui Vettel care a intrat prea tare într-un viraj și a ajuns pe pietrișul de lângă circuit, oprindu-se în barierele de protecție. Bottas devenise lider, după ce îl depășise pe Raikkonen care fusese încurcat de piloții întârziați. Însă safety-carul a fost trimis pe circuit pentru a permite îndepărtarea mașinii lui Vettel, iar Bottas și Raikkonen au intrat la boxe pentru a trece pe ultra-soft, astfel că Hamilton a devenit lider. Safety-carul s-a retras cu zece tururi înainte de final, dar nu s-a mai schimbat nimic pe podium, Hamilton fiind urmat de Bottas și Raikkonen.

Niko Huelkenberg a încheiat pe locul cinci, bifând cel mai bun rezultat al său în acest sezon.

În clasamentul sezonului, Hamilton are acum 188 de puncte, 17 în plus față de Vettel. Raikkonen este al treilea, cu 131 de puncte.

Etapa a 12-a a sezonului, Grand Prixul Ungariei, va avea loc pe 29 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *