Francesco Molinari a câștigat Openul Britanic, devenind primul italian campion într-un Mare Șlem

Foto: golftoday.it

Foto: golftoday.it

Italianul Francesco Molinari s-a impus în Openul Britanic, al treilea turneu de Mare Șlem al anului. Jucătorul în vârstă de 35 de ani a câștigat pentru prima dată în carieră un trofeu într-un turneu major și este primul reprezentant al Italiei care se impune într-un Mare Șlem.

Molinari a încheiat competiția desfășurată la Carnoustie, în Scoția, la 276, opt-sub-par, impunându-se cu un avans de două lovituri față de următorii clasați. Italianul nu se aflase printre primii după două zile, fiind la par-142 la jumătatea turneului. Însă în ziua a treia, Molinari a semnat score-cardul la 65, șase-sub-par, iar ultima rundă a încheiat-o la 69, doi-sub-par.

Americanii Kevin Kisner și Xander Schauffele, doi dintre liderii înaintea ultimei runde, au avut o evoluție modestă, încheind ziua la 74, trei-peste-par, însă s-au clasat la final pe poziția secundă, la egalitate cu nord-irlandezul Rory McIlroy și cu englezul Justin Rose, toți fiind la șase-sub-par.

Americanul Jordan Spieth, campionul de anul trecut, aflat de asemenea în frunte după a treia zi, la egalitate cu Kisner și Schauffele, a comis multe erori în ultima zi, încheiată la 76, cinci-peste-par, și a ocupat la final locul 9.

Tiger Woods, cel mai titrat jucător în activitate în turnee de Mare Șlem, cu 14 trofee, trei câștigate în Openul Britanic, a ocupat acum locul șase, la trei lovituri în urma învingătorului.

Pentru triumful de la Carnoustie, Francesco Molinari a primit un cec în valoare de 1 890 000 de dolari.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *