Schimb de marcă în NBA: Spurs l-au dat pe Kawhi Leonard la Raptors în locul lui DeMar DeRozan

Foto: nba.com

Foto: nba.com

San Antonio Spurs și Toronto Raptors au decurs la un schimb de jucători. Kawhi Leonard, jucător care refuzase prelungirea contractului la echipa texană și care ar fi plecat gratis vara viitoare, a fost cedat la franciza canadiană în schimbul lui DeMar DeRozan.

În tranzacție, Spurs l-au mai obținut pe pivotul Jakob Poeltl și o opțiune în prima rundă a draftului din 2019, în vreme ce la Raptors a mai ajuns Danny Green.

DeRozan, 28 de ani, a fost unul dintre cei mai buni jucători din NBA în 2018, cu o medie de 23 de puncte pe meci, 5,2 pase decisive și 3,9 recuperări, în cele 80 de meciuri pe care le-a jucat pentru Toronto. De-a lungul carierei, el a jucat de patru ori în All Star Game și a făcut parte din echipa națională a Statelor Unite, campioană olimpică în 2016 și campioană mondială în 2014. DeRozan a jucat întreaga carieră în NBA doar la Raptors pentru care debutase în 2009.

De cealaltă parte, Leonard, 27 de ani, a evoluat toată cariera la Spurs, pentru care a debutat în 2011. A jucat doar nouă meciuri în sezonul 2017-18, din cauza unei accidentări. În luna ianuarie, deși medicii lui Spurs au spus că putea juca, Leonard a cerut o altă părere din partea propriilor doctori, a consultat mai mulți specialiști și a refuzat să mai joace pentru texani, spunând că are nevoie de o perioadă suplimentară de recuperare.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *