Loading...
Tenis

Kevin Anderson l-a învins pe John Isner în cea mai lungă semifinală din istoria Wimbledon

Foto: iol.co.za

Sud-africanul Kevin Anderson s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon după victoria în fața americanului John Isner. A fost 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24, după șase ore și 36 de minute, cel mai lung meci jucat vreodată în semifinalele competiției londoneze. Partida a totalizat 102 ași.

„Nici nu știu ce să mai declar în acest moment. A fost extrem de dificil pentru amândoi să jucăm în astfel de condiții. Pe final, simțeam că meciul este unul egal, doar că cineva trebuie să câștige pentru a juca în finală”, a spus Anderson, secat de energie, după meci.

Pentru Anderson, a fost al doilea meci lung la rând, în sferturi câștigând cu 15-13 în setul decisiv în fața deținătorului trofeului, Roger Federer.

Sud-africanul a mai jucat o finală de Grand Slam, în 2017, la US Open, unde a fost învins de Rafael Nadal. În finala de la Wimbledon, Anderson îl va înfrunta pe învingătorul dintre Nadal și sârbul Novak Djokovici.

Din anul 1921, nu mai ajunsese un sud-african în finala de la Wimbledon.

John Isner era deja în istoria turneului de la Londra, după ce în 2010 a jucat contra francezului Nicolas Mahut un meci de 11 ore și cinci minute, câștigat de american cu 70-68 în setul decisiv.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *