Loading...
Tenis

Serena Williams va juca în finala de la Wimbledon, prima ei finală după ce a născut

Serena Williams s-a calificat pentru a zecea oară în finala turneului de la Wimbledon, aceasta fiind în total a 30-a finală a carierei într-un turneu de Grand Slam. În semifinale, americanca a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Julia Goerges din Germania, jucătoare aflată pentru prima dată în carieră într-o fază atât de avansată la un turneul major.

În primul set, de la 2-2, Goerges nu mai câștigat vreun ghem, americanca reușind două brecuri. Setul secund s-a rupt tot la 2-2, Williams reușind un brec și desprinzându-se apoi la 5-2. Goerges a câștigat pe serviciul advers și s-a apropiat la 4-5, dar nu a reușit apoi să ducă la capăt revenirea și să egaleze la 5-5, cedându-și imediat serviciul la zero. Meciul a durat doar puțin peste o oră.

Williams nu mai jucase vreo finală în circuitul mondial din ianuarie 2017, când câștiga Openul Australian, anunțând apoi că va lua o pauză deoarece este însărcinată. În septembrie 2017, Serena a născut o fetiță, apoi în februarie 2018 a revenit în competițiile de tenis. Însă până la această ediție de la Wimbledon, americanca nu avusese rezultate notabile, fiind eliminată în turul trei la Indian Wells sau în primul tur la Miami. La Roland Garros, după ce trecea chiar de Goerges în turul trei, se retrăgea înaintea partidei cu Maria Șarapova din optimi.

În finala de sâmbătă, Serena Williams va întâlni o altă jucătoare din Germania, pe Angelique Kerber, câștigătoare în carieră a două turnee de Grand Slam.

Williams are în palmares 23 de trofee în turnee majore și mai are nevoie de un singur trofeu pentru a egala recordul tuturor timpurilor, deținut de australianca Margaret Court care a câștigat 24 de trofee de Grand Slam între 1960 și 1973.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *