Loading...
Tenis

Angelique Kerber s-a calificat pentru a doua oară în finala turneului de la Wimbledon

Germanca Angelique Kerber este prima finalistă a turneului feminin de la Wimbledon. În penultimul act, Kerber a învins-o pe Jelena Ostapenko din Letonia, scor 6-3, 6-3. Meciul a durat doar 67 de minute. Pentru germancă, este a doua finală a carierei în turneul de la Londra, după cea pierdută în 2016 în fața americancei Serena Williams. Va fi per total a patra ei finală într-un Grand Slam. Kerber a câștigat două trofee majore, în 2016, la Openul Australian și la US Open.

Kerber a dominat întâlnirea, având 18 lovituri direct câștigătoare și doar 19 erori neforțate, față de 35 de astfel de greșeli din partea fostei campioane de la Roland Garros.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în primul set până la 3-3, când Kerber a făcut un brec, apoi a câștigat din nou pe serviciul advers. Au fost în total șapte ghemuri la rând adjudecate de germancă, aceasta desprinzându-se și în setul secund, la 3-0. A fost apoi 5-1 pentru Kerber, Ostapenko a reușit singurul său brec din meci, apropiindu-se la 3-5, dar Kerber a pus capăt partidei în următorul ghem.

Niciodată până acum nu se mai înfruntaseră Kerber și Ostapenko în circuitul mondial.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Serena Williams din Statele Unite și Julia Goerges din Germania.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *