Loading...
Tenis

Surpriză uriașă la Wimbledon: Roger Federer a fost învins în sferturi, de Kevin Anderson

Foto: iol.co.za

Sud-africanul Kevin Anderson a făcut probabil meciul carierei, câștigând în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon contra elvețianului Roger Federer, deținătorul trofeului. Anderson a revenit de la 0-2 la seturi, a salvat o minge de meci a adversarului și a câștigat cu 13-11 în decisiv.

Roger Federer, câștigător de opt ori al turneului de la Wimbledon, se impusese în primul set al duelului cu Anderson după mai puțin de jumătate de oră, scor 6-2, apoi își adjudecase setul secund la tiebreak. În setul trei, la 5-4 în favoarea sa, Federer a avut o minge de meci, pe serviciul advers, dar sud-africanul a anulat-o. Apoi, Anderson a câștigat setul cu 7-5. A urmat un 6-4 pentru sud-african în setul patru și apoi victoria din decisiv, scor 13-11.

Kevin Anderson nu mai ajunsese niciodată în sferturile de finală la Wimbledon. Sud-africanul în vârstă de 32 de ani reușise doar la US Open să atingă această fază, într-un Grand Slam, calificându-se chiar până în finala de la New York din 2017, finală pierdută în fața lui Rafael Nadal.

În semifinale la Wimbledon, Anderson îl va înfrunta pe învingătorul dintre canadianul Milos Raonic și americanul John Isner.

Pentru Federer, este doar al treilea meci din carieră într-un Grand Slam în care pierde după ce a condus cu 2-0 la seturi. Anterior, Jo-Wilfried Tsonga în 2011 la Wimbledon și Novak Djokovici în 2011 la US Open mai reușiseră o astfel de performanță.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *