Luis Enrique este noul selecționer al Spaniei, în locul lui Fernando Hierro

Foto: theguardian.com

Foto: theguardian.com

Luis Enrique a fost instalat în funcția de selecționer al echipei naționale a Spaniei. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani îl înlocuiește în acest post pe Fernando Hierro care a condus selecționata iberică la Cupa Mondială din Rusia. Hierro fusese adus în poziția de selecționer cu două zile înainte de startul competiției ruse, după demiterea lui Julen Lopetegui, cel care anunțase că urma să preia pe Real Madrid.

Sub conducerea lui Hierro, Spania a câștigat grupa din care a făcut parte la Cupa Mondială, însă apoi a fost eliminată în optimile de finală, de echipa țării gazdă, Rusia câștigând la lovituri de departajare.

Luis Enrique a jucat timp de 11 ani la echipa națională, între 1991 și 2002, adunând 62 de selecții și marcând 12 goluri.

Cariera de antrenor a lui Enrique a început în 2008, la echipa a doua de la FC Barcelona. Apoi, spaniolul a mai antrenat pe AS Roma, Celta Vigo și echipa mare a clubului FC Barcelona. A câștigat ca antrenor Liga Campionilor în 2015, de două ori campionatul Spaniei, de trei ori Cupa Regelui Spaniei și câte o dată Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *