Sebastian Vettel se impune în Grand Prixul Marii Britanii și mărește la opt puncte diferența față de Hamilton

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Germanul Sebastian Vettel a câștigat Grand Prixul Marii Britanii la Formula 1, înregistrând a patra victorie din acest sezon și a 51-a a carierei. Tot atâtea succese a adunat în carieră și francezul Alain Prost. Doar Michael Schumacher (91) și Lewis Hamilton (65) au obținut mai multe în istoria Formula 1. Hamilton a încheiat pe poziția secundă la Silverstone, astfel că Vettel a mărit diferența dintre cei doi în clasamentul general la opt puncte.

Hamilton a plecat din pole position, dar Vettel a avut un start mai bun și s-a instalat la conducere după primele viraje. Mai mult, Hamilton a fost acroșat de Kimi Raikkonen și după un tete-a-queue, a ajuns pe ultimul loc, începând o cursă de recuperare. Raikkonen a fost penalizat cu zece secunde pentru incident. Cursa a fost relansată după accidentul lui Marcus Ericsson, când safety-car-ul a intrat pe pistă. Vettel, Raikkonen și alți piloți au intrat la boxe și au trecut de pe pneuri medium pe cele soft, în vreme ce mașinile Mercedes au rămas pe pneurile mediul. Bottas trecuse la conducere în acel moment. S-a reluat cursa pentru doar câteva tururi, urmând alt accident, în care au fost implicați Romain Grosjean și Carlos Sainz, astfel că a revenit mașina de siguranță. Aceasta s-a retras când mai rămăseseră zece tururi. Bottas a rezistat în fața lui Vettel pentru cinci tururi, dar în cele din urmă germanul a trecut. Apoi, Bottas l-a lăsat să treacă și pe Hamilton, care nu l-a mai ajuns însă pe Vettel, dar a încheiat pe doi. Bottas nu a prins nici măcar podiumul, fiind depășit de Raikkonen care a ocupat poziția a treia.

În clasamentul sezonului, după zece etape, Vettel are 171 de puncte, iar Hamilton a adunat 163. Raikkonen este al treilea, cu 116 puncte.

Etapa următoare este Grand Prixul Germaniei, la Hockenheim, pe 22 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *