Simona Halep ratează o minge de meci și părăsește turneul de la Wimbledon în turul trei

Foto: bbc.co.uk/sport

Simona Halep se oprește în turul al treilea al Grand Slamului de la Wimbledon, românca aflată în fruntea clasamentului mondial fiind învinsă de Su-wei Hsieh din Taiwan. Halep a avut o minge de meci la 5-4 în favoarea sa în setul decisiv, dar nu a fructificat-o și a fost în cele din urmă învinsă cu 7-5.

A fost un meci cu 14 brecuri, câte șapte de fiecare parte, Halep având însă multe astfel de șanse ratate, valorificând doar 30% dintre cele 23 de mingi de brec de care a beneficiat. Partida a început cu cinci brecuri, trei reușite de Halep, două de adversară. Românca a câștigat primul ghem pe propriul serviciu, conducând cu 4-2, apoi și-a adjudecat primul set, scor 6-3. Hsieh, locul 48 WTA, a condus cu 3-1 în setul secund, dar Halep a egalat la 3-3. Taiwaneza a mai făcut un brec, la 4-4, apoi a câștigat setul cu 6-4. În decisiv, Halep a condus cu 2-0, 4-1 și 5-2, apoi însă Hsieh a câștigat cinci ghemuri consecutive. Meciul a durat două ore și 21 de minute.

Cele două jucătoare se mai înfruntaseră o singură dată, în 2013, la Cincinnati, Halep câștigând atunci în trei seturi.

Dintre primele zece favorite ale turneului feminin la startul competiției, una singură, Karolina Pliskova (cap de serie numărul 7), s-a calificat în a doua săptămână.

Pentru Hsieh, adversara din optimi de finală va fi Dominika Cibulkova din Slovacia.

Halep va primi pentru prezența în turul trei 130 de puncte WTA și 100 000 de lire sterline.

În ultimele două sezoane, Halep ajunsese până în sferturi de finală la Wimbledon. Cea mai bună performanță a ei la Londra a fost o semifinală, jucată în 2014.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *