Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Karolina Pliskova în turul trei la Wimbledon

Foto: treizecizero.ro

Foto: treizecizero.ro

Mihaela Buzărnescu părăsește turneul de la Wimbledon în turul al treilea, fiind învinsă de ocupanta locului opt în clasamentul mondial, Karolina Pliskova din Cehia. Românca a fost aproape de victorie, fiind în două rânduri la doar două puncte de calificarea în optimile de finală.

Românca în vârstă de 30 de ani, situată pe locul 28 în clasamentul mondial, a fost pentru prima dată prezentă pe tabloul principal la Grand Slamul de la Londra. A fost de altfel doar al patrulea turneu major la care a participat în carieră, Buzărnescu având parte de un ultim an senzațional cu prezențe în turul întâi la US Open, turul întâi la Openul Australian, turul patru la Roland Garros și acum runda a treia la Wimbledon.

Buzărnescu a început meciul cu un brec, a condus apoi cu 2-0 și a păstrat avansul brecului până la final, mai mult, reușind și al doilea brec, în ghemul al nouălea. Astfel, românca s-a impus în primul set cu 6-3. Tot Buzărnescu a făcut prima un brec și în setul secund, conducând cu 4-1. Pliskova a egalat la 4-4, apoi românca a condus cu 5-4 și 30-0 pe serviciul advers, nereușind însă să obțină cele două puncte de care mai avea nevoie pentru a câștiga meciul. La 6-5 în favoarea ei, Buzărnescu a fost din nou la două puncte de victorie, la 30-30, însă nici acum nu a făcut brecul. Setul s-a decis în tiebreak, unde Pliskova a condus cu 3-0 și s-a impus cu 7-3. După pierderea setului, Buzărnescu nu a mai putut ține ritmul impus de adversară, iar Pliskova a câștigat decisivul cu 6-1, adjudecându-și cinci ghemuri la rând, de la 1-1. Meciul a durat aproape două ore.

Cele două jucătoare se mai înfruntaseră o singură dată, tot pe iarbă, în 2012, la Nottingham, de asemenea Pliskova având câștig de cauză.

Pentru prezența în turul trei, Buzărnescu va primi 130 de puncte WTA și 100 000 de lire sterline.

În turneu a mai rămas astfel o singură jucătoare din România, Simona Halep, care de asemenea este calificată în turul trei, fază în care va juca sâmbătă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *