Chris Froome a fost declarat nevinovat de dopaj de către Uniunea Ciclistă Internațională

Foto: wsj.com

Foto: wsj.com

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a anunțat verdictul în cazul britanicului Chris Froome, depistat la un control antidoping cu o concentrație anormală de salbutamol, o substanță împotriva astmului. Forul mondial l-a declarat nevinovat de dopaj pe britanic care astfel va putea lua startul în Turul Franței, competiție care debutează sâmbătă, 7 iulie.

La recomandarea Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), Uniunea Ciclistă a considerat că nivelul excesiv de salbutamol nu constituie un control pozitiv.

Cotidianul francez Le Monde anunțase în ediția sa de duminică faptul că organizatorii Turului Franței îi interziseseră lui Froome să participe la ediția din acest an, din cauza lipsei verdictului în acest caz. Controlul anormal al lui Froome fusese efectuat în septembrie 2017, la Turul Spaniei, iar britanicul nu a fost imediat suspendat, continuând să participe în competiții și câștigând în luna mai Turul Italiei. Dacă ar fi fost declarat dopat, atunci suspendarea ar fi fost retroactivă și toate câștigurile lui Froome din septembrie încoace ar fi fost anulate.

Froome a câștigat de patru ori Turul Franței, în 2013, 2015, 2016 și 2017.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *