Victorie pentru Vestappen în Austria. Hamilton abandonează, Vettel îl întrece cu un punct la general

Foto: bbc.co.uk/sport

Foto: bbc.co.uk/sport

Grand Prixul Austriei la Formula 1 a fost cursa cu cele mai multe evenimente importante din actualul sezon. Mașinile Mercedes au abandonat, la fel și Daniel Ricciardo, în vreme ce Max Verstappen a trecut primul linia de sosire. Monoposturile Ferrari au completat podiumul, iar Sebastian Vettel l-a depășit pe Lewis Hamilton în fruntea clasamentului sezonului.

Cursa a oferit spectacol încă din start. Valtteri Bottas s-a aflat în pole position, dar Hamilton și Kimi Raikkonen au plecat excelent de pe grilă și l-au depășit pe Bottas. Hamilton s-a instalat la conducere, însă Raikkonen a greșit ulterior, iar Bottas a revenit în poziția secundă, Raikkonen fiind întrecut și de Vestappen. Vettel, care plecase de pe poziția a șasea a grilei, ajungea pe locul opt după primele tururi. În turul 13, motorul lui Nico Huelkenberg a explodat, iar germanul a abandonat. Două tururi mai târziu, a venit și abandonul lui Valtteri Bottas, din cauza unei probleme mecanice, iar un virtual-safety-car a fost instaurat până la îndepărtarea mașinii finlandezului. Piloții de la Red Bull și Ferrari au profitat, intrând la boxe pentru schimbul de pneuri, dar Hamilton a rămas pe traseu, strategia Mercedes fiind cea greșită. În turul 26, și Hamilton a schimbat pneurile, ieșind pe locul patru. În fața sa se aflau Verstappen, Ricciardo și Raikkonen, iar Vettel era pe urmele britanicului. În turul 38, Raikkonen a trecut de Ricciardo și a urcat pe locul doi. Mai mult, din cauza unor bășici la pneul stânga spate, Ricciardo a mai pierdut alte două poziții. Imediat, Vettel l-a depășit pe Hamilton și a urcat pe poziția a treia. Hamilton a suferit de asemenea de bășici la roata stânga spate și a intrat iar la boxe, pentru schimb de pneuri, revenind pe locul cinci, în spatele lui Ricciardo. În turul 54, Ricciardo a abandonat, din cauza cutiei de viteze, neterminând cursa chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani. Iar în turul 64 a venit și abandonul lui Hamilton care pune astfel capăt unei serii incredibile de 33 de Grand Prixuri în care se clasase în puncte, cea mai lungă serie din istorie. Verstappen a trecut primul linia de sosire, pilotul în vârstă de 20 de ani obținând a patra victorie a carierei, prima în acest sezon. Raikkonen a sosit al doilea, Vettel a completat podiumul. Francezul Romain Grosjean a încheiat pe locul patru, cel mai bun rezultat al său din ultimii trei ani, de la un loc trei în Belgia, în 2015.

În clasamentul sezonului, Vettel are 146 de puncte, în vreme ce Hamilton a rămas cu 145 de puncte. Raikkonen este pe trei, cu 101 puncte.

Ferrari a trecut în fruntea clasamentului constructorilor, cu un avans de zece puncte față de Mercedes.

Următoarea etapă este Grand Prixul Marii Britanii, la Silverstone, peste o săptămână, pe 8 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *