Marc Marquez se impune la Assen și se desprinde în fruntea clasamentului la MotoGP

Spaniolul Marc Marquez a câștigat etapa din Olanda a sezonului în Campionatul Mondial de motociclism viteză, la clasa MotoGP, aceasta fiind a patra sa victorie din opt etape programate în acest sezon. Câștigătorul de patru ori în ultimii șase ani al titlului de campion mondial este lider autoritar și în actualul sezon, cu un avans de 41 de puncte față de al doilea clasat, Valentino Rossi.

Un alt spaniol, Jorge Lorenzo, a avut un start excelent în etapa de la Assen, trecând în frunte după primele viraje deși se afla pe poziția a zecea a grilei. Marquez, care plecase din pole position, l-a depășit pe compatriotul său în turul al treilea. Însă lupta a continuat, Lorenzo a revenit în frunte, iar Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Alex Rins și Maverick Vinales s-au implicat și ei în lupta pentru primele poziții, cursa având numeroase schimbări în frunte. Dovizioso sau Rossi au trecut și ei pe primul loc, însă pe final sita s-a cernut, iar Marquez s-a desprins în câștigător. Rins a urcat pe locul secund, cel mai bun rezultat al carierei, iar Vinales a încheiat pe trei. Dovizioso și Rossi s-au clasat pe locurile de lângă podium.

La general, Marquez are 140 de puncte. Rossi este al doilea, cu 99 de puncte, iar Vinales ocupă locul trei, cu 93 de puncte.

Etapa următoare este Grand Prixul Germaniei, la Sachsenring, pe 15 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *