Croația trece la lovituri de departajare de Danemarca și va înfrunta Rusia în sferturile Cupei Mondiale

Foto: sportscenter.com

Foto: sportscenter.com

Croația s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia după victoria la lovituri de departajare în fața Danemarcei, în meciul jucat la Nijni Novgorod. În sferturi, Croația va înfrunta țara gazdă Rusia care a ajuns aici tot după șuturi de la 11 metri, în fața Spaniei.

Meciul de la Nijni Novgorod a început cu cel mai rapid gol marcat la actuala ediție. Doar 58 de secunde trecuseră de la startul meciului și Mathias Jorgensen trimitea în plasă, din apropiere, după o pasă venită de la Delaney. Doar trei minute mai târziu, Croația restabilea egalitatea, prin Mario Mandzukici, cu un șut din interiorul careului. A urmat o tatonare permanentă, fără ocazii clare de gol, iar după 90 de minute, scorul rămânea 1-1. S-a ajuns în prelungiri, iar în minutul 116, Mathias Jorgensen l-a faultat în careu pe Rebici, dar Kasper Schmeichel a apărat șutul de la 11 metri al lui Modrici. S-a trecut la lovituri de departajare, iar Subasici a parat șutul lui Eriksen, dar imediat și Schmeichel a parat execuția lui Badelj. Au transformat apoi Kjaer și Krohn-Dehli pentru Danemarca, respectiv Kramarici și Modrici. Subasici a avut o nouă intervenție de senzație la șutul lui Schone, însă nici Schmeichel nu s-a lăsat mai prejos, apărând șutul lui Pivarici. Subasici a mai parat însă un șut, al lui Nicolai Jorgensen, iar Ivan Rakitici a adus victoria Croației care s-a impus cu 3-2.

Sfertul Croația – Rusia va avea loc pe 7 iulie, la Soci.

Croația – Danemarca 1-1 (3-2 la lovituri de departajare)
Goluri: Mandzukici 4 / M.Jorgensen 1
Cartonașe galbene: M.Jorgensen 115
Croaţia: Subasici – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinici (Pivarici 81) – Rakitici, Brozovici (Kovacici 71) – Rebici, Modrici, Perisici (Kramarici 97) – Mandzukici (Badelj 108). Selecționer: Zlatko Dalici.
Danemarca: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jorgensen, Dalsgaard – Christensen (Schone 46), Delaney (Krohn-Dehli 98), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N.Jorgensen 66), Braithwaite (Sisto 106). Selecționer: Age Hareide.
Arbitru: Nestor Pitana (Argentina).
Jucătorul meciului: Kasper Schmeichel.
Spectatori: 40 851.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *