Lewis Hamilton câștigă Grand Prixul Franței la Formula 1 și redevine liderul sezonului

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Britanicul Lewis Hamilton a condus de la start până la finiș în Grand Prixul Franței la Formula 1, cursă disputată pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet, și a revenit pe prima poziție în clasamentul general al sezonului. Este a 65-a victorie a carierei pentru britanic.

Hamilton a plecat din pole position și a rămas în frunte până la final, cu excepția unui singur tur în care intrase la boxe pentru schimbul de pneuri și lider devenise Kimi Raikkonen care la rândul său a schimbat pneurile turul următor. Olandezul Max Verstappen a ocupat locul al doilea, iar Raikkonen a completat podiumul.

Imediat după start, Sebastian Vettel l-a acroșat pe Valtteri Bottas, aflat înaintea sa, iar cei doi au ajuns la boxe, germanul pentru schimbul nasului monopostului, iar Bottas pentru schimbarea roții stânga spate, avariată. La întoarcerea pe circuit, cei doi se aflau în coada plutonului, dar au câștigat poziție după poziție și au ajuns în puncte. Vettel a primit și o penalizare de cinci secunde pentru că s-a aflat la originea incidentului. Vettel a încheiat cursa pe locul cinci, nereușind să-l depășească pe final pe Daniel Ricciardo. Bottas a ocupat locul șapte.

În clasamentul sezonului, Hamilton a adunat 145 de puncte și este lider, cu 14 puncte avans față de Vettel. Ricciardo este al treilea, cu 96 de puncte.

Următoarea etapă este Grand Prixul Austriei, pe 1 iulie, la Spielberg.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *