Remiză între Danemarca și Australia la Cupa Mondială și ambele echipe păstrează șanse la calificare

Foto: squawka.com

Foto: squawka.com

Danemarca și Australia au încheiat la egalitate, 1-1, într-un meci din Grupa C la Cupa Mondială din Rusia, disputat la Samara. Ambele formații au astfel în continuare șanse la calificarea în optimile de finală ale competiției.

Danemarca a început în atac și a deschis scorul în minutul 7. Sisto a recuperat balonul în jumătatea adversă, a pasat lui Jorgensen care a trimis imediat pentru Christian Eriksen și acesta a marcat cu un șut de la 15 metri, din demi-voleu. Danezii se puteau desprinde în minutul 20, dar Jorgensen a trimis puțin alături de poartă. În minutul 35, Poulsen a comis un henț în careu, arbitrul inițial a lăsat jocul să continue, apoi a fost anunțat din camera video că trebuie să revadă faza și a întors decizia, acordând penalti pentru Australia. Mile Jedinak a transformat, restabilind egalitatea. Și în primul meci din grupă adversara Danemarcei primise un penalti după un fault pe care Poulsen în comisese în careu, atunci însă Peru ratând lovitura de pedeapsă. De cealaltă parte, Australia de asemenea primise un penalti în prima etapă, contra Franței, și tot datorită tehnologiei VAR, tot Jedinak transformând. În minutul 41, Sainsbury a fost aproape de un autogol, dar Ryan a prins pe linia porții. În final de meci, Australia putea da lovitura, dar Schmeichel a avut o dublă intervenție, la șutul lui Arzani, apoi la execuția lui Leckie.

Danemarca urcă provizoriu pe primul loc în clasamentul Grupei C, cu patru puncte. Franța este a doua, cu trei puncte, dar și cu un meci mai puțin jucat, cel contra selecționatei din Peru. Australia are un punct, Peru este ultima, la cota zero.

În etapa finală, pe 26 iunie, au loc partidele Danemarca – Franța, la Moscova, pe stadionul Lujniki, și Australia – Peru, la Soci.

Au evoluat formațiile:
Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen – Delaney, Schone, Eriksen – Poulsen (Braithwaite 59), N.Jorgensen (Cornelius 68), Sisto. Selecționer: Age Hareide.
Australia: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine 82), Kruse (Arzani 68) – Nabbout (Juric 75). Selecționer: Bert Van Marwijk.
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *