Loading...
Handbal

Xavi Pascual a demisionat din funcția de selecționer al echipei masculine de handbal a României

Echipa masculină de handbal a României a rămas fără selecționer după ce spaniolul Xavi Pascual a demisionat din funcție. Decizia a venit după ratarea calificării la Campionatul Mondial din ianuarie 2019. Echipa României a fost învinsă în baraj de Macedonia, cu scorul general 57-50.

„Mulțumesc tuturor, pentru ca m-au făcut uneori să mă simt român. Din păcate noul contract cu Barcelona nu îmi mai permite să continui pe ambele fronturi. Este o despărțire foarte dificilă pentru mine”, a declarat Pascual într-o conferință de presă, după ce România a ratat calificarea la turneul final.

Xavi Pascual semnase în iunie 2016 un contract cu Federația Română de Handbal, înțelegere valabilă pentru patru ani cu obiectivul de a califica echipa națională masculină la Jocurile Olimpice din 2020.

„Barcelona a fost de acord atunci când s-a semnat contractul, acum doi ani, dar acum îl vrea sută la sută acolo. Sunt nefericit, e greu să găsești înlocuitor pentru Xavi, de aceeași valoare. Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut, pentru că înainte de orice, a pus la punct un sistem pentru handbalul românesc. De la juniori și până la seniori”, a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu, pentru agenția News.ro.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *