Spania și-a schimbat selecționerul cu o zi înainte de Cupa Mondială. Hierro l-a înlocuit pe Lopetegui

Foto: 20minutos.es

Foto: 20minutos.es

Federația Spaniolă de Fotbal a decis demiterea selecționerului Julen Lopetegui, cu doar o zi înainte de startul Cupei Mondiale și la o zi după ce Lopetegui a fost anunțat viitorul antrenor al echipei Real Madrid. În locul lui Lopetegui, a fost instalat în funcția de selecționer Fernando Hierro.

În vârstă de 51 de ani, Lopetegui mai avea contract cu Federația Spaniolă până în anul 2020, dar a anunțat marți că preia pe Real Madrid, echipă rămasă fără antrenor după demisia lui Zinedine Zidane.

„Ne-am văzut obligați să renunțăm la selecționerul național. Nu mă simt trădat. Julen Lopetegui a realizat o muncă impecabilă. Negocierile cu Real au avut loc fără o comunicare cu federația. Pentru găsirea unui înlocuitor se lucrează deja, vom comunica mai târziu”, spunea la prânz, într-o conferință de presă, președintele Federației Spaniole, Luis Rubiales.

La scurt timp după aceea, Fernando Hierro a fost instalat în funcția de selecționer. Hierro are 50 de ani și din luna noiembrie a anului 2017 era director sportiv al Federației Spaniole. În cariera sa, Hierro a antrenat o singură echipă, pe Real Oviedo, între 2016 și 2017.

Spania debutează la Cupa Mondială din Rusia vineri seară, când va înfrunta Portugalia. În Grupa B, Spania va mai întâlni Maroc și Iran.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *