Loading...
Fotbal

Cupa Mondială din anul 2026 va fi organizată în Canada, Statele Unite și Mexic

Foto: wikipedia.org

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a decis ca ediția din anul 2026 a Cupei Mondiale să aibă loc în trei țări: Canada, Statele Unite și Mexic. Alegerea a fost făcută la Congresul FIFA care are loc la Moscova, înainte de startul ediției din acest an a Cupei Mondiale, găzduită de Rusia.

Pentru ediția din 2026, FIFA a decis să interzică țărilor din Europa și Asia să candideze, deoarece actuala ediție are loc în Rusia, iar cea din 2022 se va desfășura în Qatar. Astfel, pentru 2026 au fost înscrise doar două dosare, cel comun Canada/Statele Unite/Mexic și cel al Marocului.

Dosarul nord-american a primit 134 de voturi, iar cel african a primit 65 de voturi. Au mai fost trei abțineri și un vot împotriva ambelor dosare.

Va fi prima ediție a Cupei Mondiale care va avea loc în trei țări. Iar Mexic va deveni prima țară care va găzdui trei ediții, după cele din 1970 și 1986. SUA a mai organizat Cupa Mondială, în anul 1994.

Majoritatea meciurilor turneului din 2026 vor avea loc în Statele Unite. Din 80 de partide programate, 60 se vor disputa pe pământ american, în vreme ce Mexic și Canada vor găzdui fiecare doar câte zece meciuri.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *