Julen Lopetegui, actualul selecționer al Spaniei, va fi antrenorul lui Real Madrid după Cupa Mondială

Foto: uefa.com

Foto: uefa.com

Julen Lopetegui a fost desemnat noul antrenor al echipei Real Madrid. În prezent, tehnicianul în vârstă de 51 de ani se află la conducerea echipei naționale a Spaniei cu care va participa la Cupa Mondială din Rusia.

Lopetegui a semnat cu Real Madrid un contract pentru trei sezoane și îl înlocuiește în funcție pe francezul Zinedine Zidane. Acesta a renunțat la funcția de antrenor al spaniolilor după ce a câștigat de trei ori la rând Liga Campionilor.

În cariera sa de fotbalist, Lopetegui a evoluat pe postul de portar, fiind înregimentat și la Real Madrid, în perioada 1988-1991, jucând însă un singur meci în campionatul Spaniei. Apoi, Lopetegui a ajuns și la FC Barcelona, cu care a fost sub contract între 1994 și 1997, dar și aici a jucat rar, bifând doar cinci partide în Primera Division.

Ca antrenor, Lopetegui a debutat în 2003, la Rayo Vallecano, apoi a mai pregătit echipa a doua a lui Real Madrid și echipele sub 19 ani, sub 20 de ani și sub 21 de ani ale Spaniei. Între 2014 și 2016 a antrenat pe FC Porto, iar din 2016 a preluat echipa națională a Spaniei, înlocuindu-l pe Vicente del Bosque.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *